Детски хор "Добри Христов" град Варна

Участие на Детски хор „Добри Христов“ в ММФ „Варненско лято“ 04.10.2020

Home / Събития / Участие на Детски хор „Добри Христов“ в ММФ „Варненско лято“ 04.10.2020

Брилянтно представяне записаха възпитаниците на детски хор “Добри Христов“ при ЦПЛР – ОДК, Варна с диригент Галина Станишева на музикалната лаборатория с участието на оркестър „Симфониета“ с диригент маестро Милко Коларов.

Концертът беше в рамките на ММФ „Варненско лято“ .

Обичайното матине на маестрото този път представи и прекрасното партньорство между ансамбъл „Симфониета” с детския хор, които изпълниха  красивата  Кратка меса от Лео Делиб.

Блестяща музикална фраза, завършеност и изключително съвършенство, понякога трудно достижимо и от професионални изпълнители демонстрираха младите варненски певици. Изпълнението им беше още по – впечатляващо на фона на краткия репетеционен период на момичетата, започнали да разучават месата на Делиб по време на дистанционното обучение през първите месеци на пандемията от COVID – 19.

Неподражаемата музика на френският композитор демонстрира и талантът на хористките и тяхната  диригентка, заслужено оценен и от маестро Милко Коларов още преди две години, когато беше отправена и поканата за участие на детския хор в концертът – матине в програмата на най – старият и един от най – престижните международни музикални фестивали.

Момичетата от детския хор, които са на възраст между 11 и 18 – годишна възраст заслужено получиха и овациите на публиката за великолепното си изпълнение, съчетало в едно  изящната многогласна  музика на Лео Делиб с невероятният им труд и дарба.

Снимка: Rossen Donev