Детски хор "Добри Христов" град Варна

Събития

Home / Събития
Документален филм върна спомени за Добри Христов

Документален филм върна спомени за Добри Христов

Документален филм върна спомени за Добри Христов Документален филм на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, върна спомени за именития български композитор Добри Христов. В късата форма се разказва историята на едно вълнуващо приятелство, зародило се през 2018 г., когато от Берлин във Варна пристига Добри Христов – Вацке, внук на композитора. Тогава освен другите официални визити, той гостува на децата и ръководителите на хор „Добри Христов“ в ЦПЛР – Общински детски комплекс и прави дарение от снимки и документи. Впоследствие Вацке продължава кореспонденцията със своите нови приятели и не пропуска възможност да им засвидетелства своето уважение. Те получават и още от ценните архиви на фамилията, които ревностно съхраняват. Композиторът Добри Христов е една от най-забележителните личности в музикалната ни история. Обявен е за бащата българската училищна песен. Върху…
Виж повече
Участие в XXVI Международни Детско – Юношески Хорови Празници „Добри Войников“ – гр. Шумен

Участие в XXVI Международни Детско – Юношески Хорови Празници „Добри Войников“ – гр. Шумен

Детски Хор „Добри Христов“ с диплом за отлично представяне от Международните детско-юношески хорови празници Приключи 26 онлайн издание на Международните детско-юношески хорови празници „Добри Войников“ – Шумен 2021, посветено на 50-годишнината от създаването им, както и 90-годишнината от рождението на проф. Венета Вичева. Детски хор “Добри Христов“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, получи дипломи за участие и отлично представяне от г-н Любомир Христов, кмет на Шумен, от Българския хоров съюз и от Федерацията на хоровете към Европейския съюз. „Щастливи сме, че бяхме част от този международен хоров празник и имахме възможността да се насладим на изпълненията на 29 хора от България, Германия, Австрия, САЩ, Сърбия, Израел, Румъния, Русия, Испания и Украйна. Поздравления и благодарност към организаторите на фестивала“, заяви Галина Станишева, диригент на ДХ „Добри Христов“.
Виж повече
Участие на Детски хор „Добри Христов“ в ММФ „Варненско лято“ 04.10.2020

Участие на Детски хор „Добри Христов“ в ММФ „Варненско лято“ 04.10.2020

Брилянтно представяне записаха възпитаниците на детски хор “Добри Христов“ при ЦПЛР - ОДК, Варна с диригент Галина Станишева на музикалната лаборатория с участието на оркестър „Симфониета“ с диригент маестро Милко Коларов. Концертът беше в рамките на ММФ „Варненско лято“ . Обичайното матине на маестрото този път представи и прекрасното партньорство между ансамбъл „Симфониета” с детския хор, които изпълниха  красивата  Кратка меса от Лео Делиб. Блестяща музикална фраза, завършеност и изключително съвършенство, понякога трудно достижимо и от професионални изпълнители демонстрираха младите варненски певици. Изпълнението им беше още по - впечатляващо на фона на краткия репетеционен период на момичетата, започнали да разучават месата на Делиб по време на дистанционното обучение през първите месеци на пандемията от COVID - 19. Неподражаемата музика на френският композитор демонстрира и талантът на хористките и тяхната  диригентка,…
Виж повече
ГОДИШЕН КОНЦЕРТ

ГОДИШЕН КОНЦЕРТ

Един различен, интересен и много емоционален концерт представи пред публика Детски хор "Добри Христов" при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.. Всички певци, ръководени от Диригента Галина Станишева, пианистката Биляна Енева и музикалния педагог Сълзица Николова, предадоха на публиката своето настроение, вълнение и желание за музициране на живо. Събитието се проведе на 30.06.20 г. на открито във вътрешния двор на Художествената Галерия "Борис Георгиев". Двата хора - Детски и Концертен, представиха разнообразна програма от песни, част от които са работени в онлайн среда и в Хоровата зала през месец юни. Репетициите на хор "Добри Христов" ще продължат и през юли и август!
Виж повече
КОНЦЕРТ

КОНЦЕРТ

Заповядайте на първия, за 67 - ми творчески сезон Концерт на Детски хор "Добри Христов", с който ще дадем старт на поредицата от творчески срещи с вас - публиката. Ще се насладите на "звуковите багри" на една разнообразна, артистично поднесена програма, подготвена от Детски и Концертен състав. Изказваме огромна благодарност на Икономически университет, гр. Варна за предоставената ни зала АУЛА! Очакваме ви на 16.11.2019 г. /събота/ от 18.00 часа. Ще пеем под диригентството на Галина Станишева и клавирния съпровод на Биляна Енева.
Виж повече
Голямо признание за своя труд хористите получиха с присъждане на най-високото отличие – наградата на Фондация “Йордан Камджалов“ за най-добро представяне на XI Празници на женските и девически хорове “Проф. Лилия Гюлева“ – гр. Търговище.

Голямо признание за своя труд хористите получиха с присъждане на най-високото отличие – наградата на Фондация “Йордан Камджалов“ за най-добро представяне на XI Празници на женските и девически хорове “Проф. Лилия Гюлева“ – гр. Търговище.

С изключителен успех Детски хор “Добри Христов“ завършва 66 - ти творчески сезон. Голямо признание за своя труд хористите получиха с присъждане на най-високото отличие - наградата на Фондация “Йордан Камджалов“ за най-добро представяне на XI Празници на женските и девически хорове “Проф. Лилия Гюлева“ – гр. Търговище. Хорът бе удостоен с авторска пластика /Сава Стоименов/ емблемата на фестивала, с автор художника Цончо Денев, както и с грамота от Български хоров съюз. „Това е огромна чест и отговорност за нас! Всеки успех изисква “изкачването“ да продължава с удвоени сили!“ - сподели диригента Галина Станишева. В атмосфера на празничност и приятелство на сцената се изявиха хорове на високо ниво: Детски хор “Дунавски вълни“ - диригент Весела Тодорова, гр. Русе Женски хор “Златна лира“ - диригент Илиана Иванова, гр. Търговище Девически хор…
Виж повече