Детски хор "Добри Христов" град Варна

Участие в ХХVII-то издание на Международните детско-юношески хорови празници „Добри Войников“ в град Шумен

Home / Събития / Участие в ХХVII-то издание на Международните детско-юношески хорови празници „Добри Войников“ в град Шумен

От 20 до 23 април 2023 г., се  проведе ХХVII-то издание на Международните детско-юношески хорови празници „Добри Войников“ в град Шумен, с домакин ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“.  Детски хор „Добри Христов“ взе участие във втората концертна вечер , като се представи със богата и разнообразна програма, включваща произведения от български и чуждестранни композитори. В рамките на празниците се проведе и творческа среща на тема: „Традиция и приемственост  в българското хорово изкуство“, както и бе отбелязан 60 – годишния юбилей на Детски хор „Бодра песен“, гр. Шумен.

Варненските певци взеха участие и в  заключителния концерт, където бе представена творбата на композитора Славил Димитров „Меса за мир“, произведение за еднороден хор и симфоничен оркестър, написано специално за хоровите празници.

Детски хор „Добри Христов“ бе удостоен с диплом и плакет за отлично представяне и принос  за утвърждаването и развитието на българското детско-юношеско хорово изкуство от кмета на града г-н Любомир Христов, както и с диплом за отлично представяне от Български хоров съюз и Федерацията на хоровете към Европейския съюз.