Детски хор "Добри Христов" град Варна

Участие на детски хор Добри Христов в 11-ти музикален фестивал Lago di Garda

Home / Събития / Участие на детски хор Добри Христов в 11-ти музикален фестивал Lago di Garda

От 11 до 15 октомври 2017 г в Рива дел Гарда, Италия се проведе XI Международен хоров фестивал Lago di Garda, организиран от Мusik ReisenFaszination, Baden, Baden.

Детски хор „Добри Христов“ с диригент Галина Станишева и пианист Биляна Енева при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр.Варна, участва във фестивала, заедно с 15 хорови състава и оркестри от различни страни: Германия, Русия, Латвия, Словения, Великобритания, Полша и др.
Хорът участва с два концерта. Децата с гордост излязоха на огромната сцена пред многобройната публика и с усмивки, и страст в сърцата представиха своя разнообразен репертоар.Хорът се завърна от вълнуващото пътуване с почетна диплома и прекрасни спомени от преживяното.
„Насладихме се на завладяващите изпълнения на хорове и оркестри от цял свят. Имахме възможност да се запознаем с културата на Италия – да хапнем пица, паста, сладолед, да посетим Венеция, Верона и много исторически забележителности. Връщаме се в родната България с нови идеи и цели, към които да се стремим“ – сподели едно от момичетата.

Заредени с енергия и ентусиазъм, младите хористки продължават към новите предизвикателства. Успех!
Творческият екип, родителите и децата от Детския хор изказват благодарности към Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности“ и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна за финансовата подкрепа.

През 2018 година Детски хор „Добри Христов“ ще чества 65 години от създаването си с юбилеен концерт и участия в много концертни прояви, фестивали и конкурси в страната и чужбина.